41% više ORGANSKIH POSETA sa Gugla za prodavnicu obuće - Studija slučaja klijenta Level Shoes

Sadržaj

REZULTATI

 • 41% više organskih poseta sa Gugla
 • 125% veća vidljivost i bolje rangiranje čitavog seta ključnih reči
slika: jedan od ulaza u Level Shoes u Dubai Mallu

KLIJENT

 • Level Shoes je trgovac luksuznom i dizajnerskom obućom, patikama i cipelama, sa velikom zemaljskom radnjom u Dubai Mallu, najvećem tržnom centru u Dubaiju. Onlajn pokriva tržište GCC (UAE, Saudijska Arabija, Oman, Katar, Kuvajt i Bahrein).
 • Klijent je duže od godine sa svojim in-house timom pokušavao bolje da pozicionira svoje proizvode (patike i cipele) u organskim rezultatima pretrage u Guglu.
 • Klijent je imao custom CMS sa slabo aktivnom veb prodavnicom.
 • Obratili su se agenciji sa zahtevom da im se poveća vidljivost proizvoda u organskom delu Gugla (prva faza), a u drugoj fazi i prodaja putem Gugl organika.
slika: rast organskih poseta sa Gugla tokom aktivne SEO kampanje

PLAN

 • Poznate strane (ne iz UAE) veb prodavnice obuće i jaki brendovi su dominirali u organskim rezultatima pretrage u lokalnim verzijama Gugla (UAE, KSA, QAR, BAH, OMN, KUW) za sve Levelove ključne reči. Bilo je potrebno pronaći ključne reči koje će brzo rangirati, dovesti kvalitetne posete i u konačnici dovesti kupce.
 • Levelov sajt je imao prilično nizak autoritet (nedovoljno snage za bolje rangiranje u Guglu) u veoma kompetitivnoj vertikali. Znalo se da je rangiranje pojedinačnih proizvoda moguće ali tek u dužem vremenskom intervalu, ali i da je uz pomoć pravog dodatnog sadržaja na sajtu i uz kvalitetne linkove, moguće preokrenuti stvari i bolje pozicionirati level za ciljane ključne reči.
 • Pojedinačne stranice proizvoda su u poređenju sa stranim konkurentima koji su dominirali tržištem u GCC bile "tanke" i skoro potpuni duplikati. Radilo se o vertikali u kojoj dosta ljudi postavlja pitanja prilikom pretrage (npr koristi reči: reviewshow X shoe fits, itd) - te su stranice pojedinačnih proizvoda morale da se on-page poprave i interno izlinkuju sa dodatnim sadržajem kako bi bolje rangirale.
slika: ulaz u Level Shoes u Dubai Mallu

RAD

 • Istraživanje ključnih reči - Bilo je potrebno pronaći rezultate pretrage (search engine results page - SERPs) kojima velike strane prodavnice obuće ne dominiraju u potpunosti. Koristeći model za istraživanje ključnih reči od Nick Eubanksa, otkrili smo više ključnih reči koje su korišćene za početno bolje rangiranje u Guglu.
 • Tehnički SEO - Bilo je potrebno popraviti arhitekturu veb sajta, s obzirom da se vršila migracija sa custom CMSa na Magento, takođe ispravno izvršiti 301 redirekcije, kao i on-page SEO dorade i deoptimizacije pomoću PageOptimizerPro alata.
 • Content marketing - Bilo je potrebno napraviti dodatni sadržaj koji će služiti kao podrška "bottom of funnel" ključnim rečima koje targetiraju pojedinačne stranice proizvoda. Na primer, ukoliko kategorija proizvoda targetira temu "prada shoes" (koja je "top of the funnel" ključna reč)), bilo je potrebno napraviti seriju blog članaka koji su služili kao podrška toj široj temi i koji interno linkuju ka kategoriji proizvoda ali i ka pojedinačnim proizvodima kako bi prebacile link snagu.
 • Akvizicija i gradnja linkova - Baza influensera koju je klijent dostavio, kao i sopstvena lista fashion blogera i modnih magazina iz GCC regije (UAE, Saudijska Arabija, Bahrein, Kuvajt, Katar i Oman) je korišćena za link outreach kampanju gde se sa navedenih sajtova linkovalo ka autoritativnim blog člancima na Levelovom sajtu (veoma retko direktno ka proizvodima). Takođe je urađena i opsežna "review outreach" kampanja kako bi se povećao doseg.

REZULTATI

 • 41% više organskih poseta sa Gugla
 • 125% veća vidljivost i bolje rangiranje seta ključnih reči

You may also like:

Kako smo povećali organski saobraćaj popularnog ženskog magazina iz Dubaija sa 10,000 na preko 150,000 poseta mesečno, za 6 meseci

Problem Popularni ženski magazin iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obratio nam se za SEO konsultacije. Nisu dobijali dovoljno organskog…

Trostruki rast u organskim posetama i prodaji trgovca u vertikali bašta-alati zahvaljući ecommerce SEO

REZULTATI SEO je doveo tri puta više poseta u odnosu na isti period prethodne godine Ostvareno 2.5 puta…

Ecommerce SEO - 62% više ORGANSKIH POSETA i 165% više prodaje sa Gugla

REZULTATI Za 8 meseci postignuto 165% više prodaje putem Google SEO kanala 60000+ više prirodnih poseta svakog meseca…