75 HILJADA ORGANSKIH POSETA više mesečno sa Gugla za lanac apoteka - Studija slučaja klijenta iz Srbije

Table of Contents

REZULTATI

 • 75 hiljada više organskih poseta svakog meseca sa Gugla, zahvaljujući SEO
 • Milionski rast prodaje pristigle od SEO poseta sa Google

KLIJENT

 • Lanac apoteka koji spada u srednje velike i pokriva tržište Srbije, nije dominantan u svojoj zemaljskoj a nije bio dominantan ni u onlajn vertikali.

 • Sa svojim in-house timom klijent je pokušavao da bolje pozicionira lekove, nelek, apotekarske i ostale farmaceutske proizvode u Google rezultatima pretrage.

 • Pogon sajta je činilo custom ecommerce rešenje.

 • Klijent se obratio kolegama iz NB SOFT sa zahtevom da im se poboljša ecommerce, napravi rešenje koje zadovolja renome lanca, kao i da se poveća vidljivost farmaceutskih proizvoda u Google, a posledično da se poveća i prodaja putem Gugl organskog kanala. SEO kampanju je sprovodio naš tim.

slika: rast organskih poseta sa Gugla tokom aktivne SEO kampanje

ULAZNI PODACI

 • Klijentski sajt nije bio potpuno nov, posedovao je solidnu bazu organskih poseta (približno 75-85 hiljada mesečno), ali je ipak imao izuzetno puno prostora za rast, kako vidljivosti a tako i najbitnijeg - prodaje, koja nije bila sjajna.

 • Takođe je postojala aktivna plaćena kampanja na Guglu koja je zahtevala poboljšanja koja su izvršile kolege iz NB SOFT.

RAD

Zahvaljući trima strateškim elementima, postignut je SEO rast.

1. KONTINUIRANA PROMENA

Posebna pažnja je stavljena na dve grupe stranica. 

U prvu grupu spadaju potencijalni generatori prodaje.

Drugu grupu je činio takozvani sadržaj za podršku, čija uloga je da bude generator poseta ali i pojačivač internih link signala.

Kako bi navedene stranice dobile mali vetar u leđa i dobile veći autoritet, korišćen je najjači alat koji svaki sajt poseduje - interno linkovanje.

To naravno zvuči očigledno, međutim često se previdi u kampanjama.

2. ONPAGE i TEHNIČKI SEO

Internim linkovanjem uz upotrebu polu-targetiranih anchora, uz niži procenat egzaktnih anchora, je postignut efekat većeg autoriteta stranica koje smo želeli da izguramo u više delove Google SERPa.

Takođe su napravljena specifična pojačanja na nivou tehničkog dela u kodu, koji se najviše tiče brzine i renderovanja stranica.

Miks Google Search Console, ljudskog faktora i znoja developera je učinio izvanredna poboljšanja - napravljen je veliki pomak u autoritetu i posledično posetama.

3. OFF-PAGE SEO

Treći stub SEOa, off-page, je takođe veoma prisutan. Upotrebom linkovanja ka stranicama generatorima poseta, a sa relevantnih, ponajviše srodnih sajtova, je postignut najveći efekat u rastu autoriteta. 

REZULTATI

 • 75 hiljada više organskih poseta svakog meseca sa Gugla, zahvaljujući SEO
 • 230% veća vidljivost i bolje rangiranje čitavog seta ključnih reči
 • Milionski rast prodaje pristigle od SEO poseta sa Google

You may also like:

Kako smo povećali organski saobraćaj popularnog ženskog magazina iz Dubaija sa 10,000 na preko 150,000 poseta mesečno, za 6 meseci

Problem Popularni ženski magazin iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obratio nam se za SEO konsultacije. Nisu dobijali dovoljno organskog…

Trostruki rast u organskim posetama i prodaji trgovca u vertikali bašta-alati zahvaljući ecommerce SEO

REZULTATI SEO je doveo tri puta više poseta u odnosu na isti period prethodne godine Ostvareno 2.5 puta…

Ecommerce SEO - 62% više ORGANSKIH POSETA i 165% više prodaje sa Gugla

REZULTATI Za 8 meseci postignuto 165% više prodaje putem Google SEO kanala 60000+ više prirodnih poseta svakog meseca…