Kako smo povećali organski saobraćaj popularnog ženskog magazina iz Dubaija sa 10,000 na preko 150,000 poseta mesečno, za 6 meseci

Problem

Popularni ženski magazin iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obratio nam se za SEO konsultacije.

Nisu dobijali dovoljno organskog saobraćaja sa Gugla.

Jednostavno, mnogi elementi njihovog on-page SEO-a su bili loše postavljeni. Ljudi koji su u tom momentu vodili magazin nisu mogli da shvate u čemu je problem.

Rešenje

Za 6 meseci, rešili smo sve veće probleme on-page SEO-a koji su usporavali veb sajt. Zajedno sa našom off-page strategijom, uspeli smo da privučemo dodatnih 500,000 čitalaca na njihov veb sajt putem organske pretrage.

Kada se uporedi sa PPC troškovima oglašavanja neophodnim za privlačenje ovog broja novih posetilaca, procena je da bi magazin to koštalo preko 100,000 dolara.

Naša strategija - koristi dobre SEO prakse

1. Nove sajtmape

Ženski magazin je imao sajtmape koje nisu bile u skladu sa SEO praksama, što je dovelo do mnogih nepravilnih indeksacija od strane Google-a.

Kreiranjem novih sajtmapa koje su prioritizovale ispravne stranice i članke, uspeli smo da kontrolišemo kako Google pretražuje i indeksira stranice magazina.

2. Dobre prakse za upravljanje stranicama

Problemi sa paginacijom :(

Zbog poznatog problema sa beskonačnim skrolom, magazin je sam sebi pucao u nogu. Mnoge stranice nisu mogle da budu adekvatno indeksirane od strane Google robota. Implementacijom najboljih praksi za upravljanje stranicama, naš tehnički SEO tim je uspeo da poboljša pretraživanje i samim tim, prisustvo u organskim pretragama.

3. Korišćenje ključnih reči u title tagovima

Osnova, da.

Uklanjanjem brendiranih ključnih reči iz title tagova na svim člancima i nevažnim stranicama pojačali smo taj bitan onpage element, sprečavajući delove ovog vitalnog SEO teksta da budu filtrirani kao potencijalni duplicirani sadržaj.

4. Prilagođeni naslovi

Još jedna osnova, da.

Prilagođavanjem naslova za ključne teme za svaki članak i za svaku važnu stranicu smo uspeli da iskoristimo punu SEO snagu h1 tagova, što je posledično doprinelo jačim pozicijama u organskim rezultatima pretrage.

5. Korišćenje cross-linkova

Umesto jednostavnog internog linkovanja članaka, naš tim je povećao SEO potencijal tako što smo koristili mrežu sajtova izdavača. Cross-linkovanje za pobedu, što bi se reklo.

6. Obuka content writera

Model koji je dao odličan efekat je bila obuka content writera. Naime, obučili smo pisce kako da ispravno identifikuju i ubacuju interne linkove u članke i kako da cross-linkuju.

7. Prilagođeni meta descriptioni

Otkrili smo da Google pogrešno vuče naslove članaka kao meta descriptione za svaki članak. Ispravljanjem ovog problema sa pojedinačno kreiranim, optimizovanim meta opisima uz korišćenje glavnih ključnih reči i tema, uspeli smo da znatno povećamo CTR i posledično organski saobraćaj.

8. No Follow za nevažne stranice

Dodali smo rel="no follow" linkovima ka nevažnim stranicama. Time što smo rekli Googlebotu da ne prati i dalje prenosi autoritet stranice na nevažne stranice, uspeli smo bolje da kontrolišemo snagu pojedinačnih stranica sajta.

9. Povećanje saobraćaja preko slika

Takođe osnova.

Dodali smo ALT oznake svakoj slici. Svaki alt članka je koristio i glavnu ciljanu ključnu reč-temu. Uz pravilno imenovanje slika i alt, uspeli smo da poboljšamo on-site SEO slika.

10. Brže stranice

Programeri magazina su na preporuku omogućili pravilno varniš keširanje na veb serveru magazina.

Takođe smo eliminisali neefikasnosti uzrokovane viškom Javascripta i drugih elemenata. Uklanjanjem ovih stavki iz koda smanjili smo broj eksternih fajlova koji se preuzimajupre nego što se stranica pravilno pokrene, što je dovelo do opšte bržeg vremena učitavanja stranica.

Da bismo dalje poboljšali brzinu, naš tim je očistio HTML, te sredio CSS kod koristeći LESS CSS.

Rezultat

Za 6 meseci, rešili smo sve veće probleme on-page SEO-a koji su usporavali veb sajt. Zajedno sa našom off-page strategijom, uspeli smo da privučemo dodatnih 500,000 čitalaca na njihov veb sajt putem organske pretrage.

Kada se uporedi sa PPC troškovima oglašavanja neophodnim za privlačenje ovog broja novih posetilaca, procena je da bi magazin to koštalo preko 100,000 dolara.

You may also like:

Trostruki rast u organskim posetama i prodaji trgovca u vertikali bašta-alati zahvaljući ecommerce SEO

REZULTATI SEO je doveo tri puta više poseta u odnosu na isti period prethodne godine Ostvareno 2.5 puta…

Ecommerce SEO - 62% više ORGANSKIH POSETA i 165% više prodaje sa Gugla

REZULTATI Za 8 meseci postignuto 165% više prodaje putem Google SEO kanala 60000+ više prirodnih poseta svakog meseca…

Kako je Džoš sa svojom tetkom otkrio veoma zanimljiv Google Ads exploit

Džošova tetka je tražila "ebay" na Guglu. Prvi rezultat koji je žena videla je bila ebay reklama. Sasvim očekivano.