Ecommerce SEO - 62% više ORGANSKIH POSETA i 165% više prodaje sa Gugla

Sadržaj

REZULTATI

  • Za 8 meseci postignuto 165% više prodaje putem Google SEO kanala 
  • 60000+ više prirodnih poseta svakog meseca sa Google organika, dakle pomoću SEO procesa
prodavnica obuće

KLIJENT

  • Etablirana prodavnica obuće sa mnoštvom zemaljskih radnjih je sredinom 2020. odlučila da svoje onlajn prisustvo ojača i unapredi, te se za novo ecommerce rešenje obratila našim kolegama iz NB SOFTa, koji su maestrano napravili custom ecommerce rešenje, te u potpunosti zadovoljili tehničke zahteve klijenta.

  • Nama je poveren SEO zadatak povećanja vidljivosti (primarni KPI) i posledično prodaje obuće preko organskog Google kanala (sekundarni KPI).
ecommerce seo za prodavnicu obuće

slika: porast prirodnih poseta i prodaje sa Gugla tokom aktivne SEO kampanje

ULAZNI PODACI

  • Klijent nije tržišni lider u svojoj vertikali u zemaljskoj prodaji, ni u onlajn prodaji.

  • Korektnu polaznu tačku je predstavljala organska poseta koja je iznosila približno 80000 poseta mesečno, tokom početnih par meseci korone. No, vidljivost klijenta za nebrendirane familije ključnih fraza iz sredine i sa dna prodajno-marketinškog levka je bila slabija i tu je postojalo najviše prostora za rast.

  • Prodavnica obuće je takođe imala aktivnu plaćenu PPC kampanju u Gugl i Fejsbuk ekosistemima, a o čijem napretku se brinuo klijentov in-house tim.

RAD

Fokus na početku SEO procesa je bio na definisanju setova ključnih reči za koje klijent rangira, otkrivanju potencijala za koje ne rangira ili slabije rangira (od 5-20 mesta u SERPu), te definisanju search intenta i mapiranju ključnih reči za kategorije i stranice koje smo želeli bolje da rangiramo i postignemo veći promet sa njih.

istraživanje ključnih reči

Kad su setovi ključnih reči definisani, krenulo se sa većim jačanjem autoriteta sajta, što boljim vertikalnim i horizontalnim internim linkovanjima, što spoljnim linkovima.

Tokom kampanje je fokus postavljen na jačanje stranica koje ciljaju ključne reči iz sredine (tzv. investigacione ključne reči) i sa dna (tzv. transakcione ključne reči) marketinško-prodajnog levka, te na poboljšanje CTR na rezultate u organskom delu Google SERPa. Transakcione setove je ciljala i plaćena PPC Google Ads kampanja, te je u pojedinim slučajevima SEO bio asistent u konverziji.

REZULTATI

  • 165% više prodaje putem Google organika, dakle pomoću SEO
  • 60000+ više poseta svakog meseca sa Google organika, zahvaljujući SEO

You may also like:

Trostruki rast u organskim posetama i prodaji trgovca u vertikali bašta-alati zahvaljući ecommerce SEO

REZULTATI SEO je doveo tri puta više poseta u odnosu na isti period prethodne godine Ostvareno 2.5 puta…

Kako lokalni biznis može da privuče više kupaca preko interneta ili zašto je lokalni SEO važan: 32 stručnjaka daje savete

32 stručnjaka iz regije deli svoje savete koje svaki lokalni biznis može da iskoristi kako bi bolje promovisao svoj brend na…

Brzo povećanje smislenih poseta sa Gugla (bez dinara u reklamu i Google Ads)

Stvarajte svež sadržaj. Jer Guglov "freshness" algoritam... Bez linkova nemate šanse. Još uvek. Stručnjaci koji govore ove stvari…