Ecommerce SEO - 62% više ORGANSKIH POSETA i 165% više prodaje sa Gugla

Sadržaj

REZULTATI

  • Za 8 meseci postignuto 165% više prodaje putem Google SEO kanala 
  • 60000+ više prirodnih poseta svakog meseca sa Google organika, dakle pomoću SEO procesa
prodavnica obuće

KLIJENT

  • Etablirana prodavnica obuće sa mnoštvom zemaljskih radnjih je sredinom 2020. odlučila da svoje onlajn prisustvo ojača i unapredi, te se za novo ecommerce rešenje obratila našim kolegama iz NB SOFTa, koji su maestrano napravili custom ecommerce rešenje, te u potpunosti zadovoljili tehničke zahteve klijenta.

  • Nama je poveren SEO zadatak povećanja vidljivosti (primarni KPI) i posledično prodaje obuće preko organskog Google kanala (sekundarni KPI).
ecommerce seo za prodavnicu obuće

slika: porast prirodnih poseta i prodaje sa Gugla tokom aktivne SEO kampanje

ULAZNI PODACI

  • Klijent nije tržišni lider u svojoj vertikali u zemaljskoj prodaji, ni u onlajn prodaji.

  • Korektnu polaznu tačku je predstavljala organska poseta koja je iznosila približno 80000 poseta mesečno, tokom početnih par meseci korone. No, vidljivost klijenta za nebrendirane familije ključnih fraza iz sredine i sa dna prodajno-marketinškog levka je bila slabija i tu je postojalo najviše prostora za rast.

  • Prodavnica obuće je takođe imala aktivnu plaćenu PPC kampanju u Gugl i Fejsbuk ekosistemima, a o čijem napretku se brinuo klijentov in-house tim.

RAD

Fokus na početku SEO procesa je bio na definisanju setova ključnih reči za koje klijent rangira, otkrivanju potencijala za koje ne rangira ili slabije rangira (od 5-20 mesta u SERPu), te definisanju search intenta i mapiranju ključnih reči za kategorije i stranice koje smo želeli bolje da rangiramo i postignemo veći promet sa njih.

istraživanje ključnih reči

Kad su setovi ključnih reči definisani, krenulo se sa većim jačanjem autoriteta sajta, što boljim vertikalnim i horizontalnim internim linkovanjima, što spoljnim linkovima.

Tokom kampanje je fokus postavljen na jačanje stranica koje ciljaju ključne reči iz sredine (tzv. investigacione ključne reči) i sa dna (tzv. transakcione ključne reči) marketinško-prodajnog levka, te na poboljšanje CTR na rezultate u organskom delu Google SERPa. Transakcione setove je ciljala i plaćena PPC Google Ads kampanja, te je u pojedinim slučajevima SEO bio asistent u konverziji.

REZULTATI

  • 165% više prodaje putem Google organika, dakle pomoću SEO
  • 60000+ više poseta svakog meseca sa Google organika, zahvaljujući SEO

You may also like:

Kako smo povećali organski saobraćaj popularnog ženskog magazina iz Dubaija sa 10,000 na preko 150,000 poseta mesečno, za 6 meseci

Problem Popularni ženski magazin iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obratio nam se za SEO konsultacije. Nisu dobijali dovoljno organskog…

Trostruki rast u organskim posetama i prodaji trgovca u vertikali bašta-alati zahvaljući ecommerce SEO

REZULTATI SEO je doveo tri puta više poseta u odnosu na isti period prethodne godine Ostvareno 2.5 puta…

Kako lokalni biznis može da privuče više kupaca preko interneta ili zašto je lokalni SEO važan: 32 stručnjaka daje savete

32 stručnjaka iz regije deli svoje savete koje svaki lokalni biznis može da iskoristi kako bi bolje promovisao svoj brend na…