217% VIŠE KVALIFIKOVANIH POTENCIJALNIH KUPACA - Studija slučaja klijenta Worldwide Express

Preko 200% više poseta sa Gugla - Worldwide Express

Sadržaj

REZULTATI

 • 217% više kvalifikovanih potencijalnih kupaca
 • 213% više kvalifikovanih telefonskih kontakata potencijalnih kupaca
 • 200+% više organskih poseta sa Gugla

KLIJENT

 • Worldwide Express - Document Translation Services je velika prevodilačka agencija iz Kanade, specijalizovana za brze, visoko-kvalitetne poslovne prevode. Firma ima kancelarije širom Kanade, u Torontu, Burlingtonu, Oukvilu, Misisagi, Sent Džounsu, Otavi, Kalgeriju i Vankuveru.
 • Firma je prilično dugo stagnirala u količini i kvalitetu organskog saobraćaja koji je dobijala sa Google-a, što je usporavalo rast bruto prihoda jer se više pažnje poklanjalo plaćenim kanalima.
 • Worldwide Express takođe nije zauzimao visoke pozicije u lokalnoj Gugl pretrazi i mapama (Google 3-pack i maps) za većinu prioritetnih ključnih reči, postojali su problemi sa formama i live chat-om na samom sajtu, te je firma tražila pouzdanog partnera koji bi rešio nastale probleme, postavio dobar temelj i izgradio asete koji će omogućiti rast kvalitetnih lead-ova kroz organsku Google pretragu i lokalne mape, sve sa ciljem da se firma pozicionira kao najbolja poslovna prevodilačka agencija u Kanadi.
slika: Rast broja onlajn kontakata pristiglih organski preko Google-a

Pokušavali smo sa mnogobrojnim agencijama koje rade SEO, međutim od kad je Marko sa svojim momcima iz Web Sharks-a preuzeo SEO kampanju u svoje ruke, imamo stalni rast kvalifikovanih potencijalnih kupaca.

Maja Corcoran - Direktor operative, Worldwide (Translations and Express) Group

slika: Rast organskog saobraćaja pristiglog preko Gugla

PLAN

 • Potpuna tehnička SEO analiza sajta. Obuhvatiti sve od broken stranica do lošeg koda, poboljšanja brzine učitavanja kroz dodavanje lazy load-a za slike i video materijal, kroz minifikaciju skripti i CSSa itd.
 • Fokus kampanje staviti na nalaženje seta kvalifikovanih ključnih reči i na poboljšanje rangiranja za njih kroz kvalitetan sadržaj i relevantne linkove.
 • Postaviti strategiju za ključne reči i sadržaj, a kada sadržaj bude dopunjen, optimizovan (u nekim slučajevima i deoptimizovan), uslediće link building i outreach kampanja kako bi se firma postavila kao autoritet u svojoj niši, sa setom relevantnih linkova.
 • Paralelno sa gradnjom linkova ide čišćenje lokalnih landing stranica (on-page optimizacija i deoptimizacija uz preporuke iz PageOptimizerPro i CORA alata).
slika: Telefonski kontakti (lead-ovi) pristigli organski preko Google-a 2017.
slika: Telefonski kontakti pristigli organski preko Google-a 2018.

RAD

 • Napravljena je sveobuhvatna matrica ključnih reči koja je obuhvatila sve nebrendirane ključne reči koje Worldwide Express cilja u svojoj SEO kampanji. Napravljena je lista prioriteta ključnih reči i razvijena kampanja sa fokusom na dovođenje kvalifikovanih lidova, potencijalnih klijenata, kroz organsku pretragu u Guglu.
 • U prvoj godini rada sa Worldwide Express-om, dovedeno je 217% više kvalifikovanih kontakata potencijalnih kupaca 2018. godine u odnosu na 2017., i ostvaren je rast organskog saobraćaja od 211% u istom periodu.
 • Ostvaren je neto porast broja referentnih link domena za 144% u prvih 7 meseci rada 2017. i potom 50% u drugoj (punoj) godini rada.

REZULTATI

 • 217% više kvalifikovanih potencijalnih kupaca u 2018.
 • 213% više kvalifikovanih telefonskih kontakata u 2018.
 • Preko 200% više organskih poseta sa Gugla
slika: rast organskog saobraćaja pristiglog sa Google-a

You may also like:

Kako lokalni biznis može da privuče više kupaca preko interneta ili zašto je lokalni SEO važan: 32 stručnjaka daje savete

32 stručnjaka iz regije deli svoje savete koje svaki lokalni biznis može da iskoristi kako bi bolje promovisao svoj brend na…

75 HILJADA ORGANSKIH POSETA više mesečno sa Gugla za lanac apoteka - Studija slučaja klijenta iz Srbije

REZULTATI 75 hiljada više organskih poseta svakog meseca sa Gugla, zahvaljujući SEO Milionski rast prodaje pristigle od SEO…

41% više ORGANSKIH POSETA sa Gugla za prodavnicu obuće - Studija slučaja klijenta Level Shoes

REZULTATI 41% više organskih poseta sa Gugla 125% veća vidljivost i bolje rangiranje čitavog seta ključnih reči slika:…