217% VIŠE KVALIFIKOVANIH POTENCIJALNIH KUPACA - Studija slučaja klijenta Worldwide Express

Preko 200% više poseta sa Gugla - Worldwide Express

REZULTATI

 • 217% više kvalifikovanih potencijalnih kupaca
 • 213% više kvalifikovanih telefonskih kontakata potencijalnih kupaca
 • 200+% više organskih poseta sa Gugla

KLIJENT

 • Worldwide Express - Document Translation Services je velika prevodilačka agencija iz Kanade, specijalizovana za brze, visoko-kvalitetne poslovne prevode. Firma ima kancelarije širom Kanade, u Torontu, Burlingtonu, Oukvilu, Misisagi, Sent Džounsu, Otavi, Kalgeriju i Vankuveru.
 • Firma je prilično dugo stagnirala u količini i kvalitetu organskog saobraćaja koji je dobijala sa Google-a, što je usporavalo rast bruto prihoda jer se više pažnje poklanjalo plaćenim kanalima.
 • Worldwide Express takođe nije zauzimao visoke pozicije u lokalnoj Gugl pretrazi i mapama (Google 3-pack i maps) za većinu prioritetnih ključnih reči, postojali su problemi sa formama i live chat-om na samom sajtu, te je firma tražila pouzdanog partnera koji bi rešio nastale probleme, postavio dobar temelj i izgradio asete koji će omogućiti rast kvalitetnih lead-ova kroz organsku Google pretragu i lokalne mape, sve sa ciljem da se firma pozicionira kao najbolja poslovna prevodilačka agencija u Kanadi.


slika: Rast broja onlajn kontakata pristiglih organski preko Google-a

Pokušavali smo sa mnogobrojnim agencijama koje rade SEO, međutim od kad je Marko sa svojim momcima iz Web Sharks-a preuzeo SEO kampanju u svoje ruke, imamo stalni rast kvalifikovanih potencijalnih kupaca.

Maja Corcoran - Direktor operative, Worldwide (Translations and Express) Group


slika: Rast organskog saobraćaja pristiglog preko Gugla

PLAN

 • Potpuna tehnička SEO analiza sajta. Obuhvatiti sve od broken stranica do lošeg koda, poboljšanja brzine učitavanja kroz dodavanje lazy load-a za slike i video materijal, kroz minifikaciju skripti i CSSa itd.
 • Fokus kampanje staviti na nalaženje seta kvalifikovanih ključnih reči i na poboljšanje rangiranja za njih kroz kvalitetan sadržaj i relevantne linkove.
 • Postaviti strategiju za ključne reči i sadržaj, a kada sadržaj bude dopunjen, optimizovan (u nekim slučajevima i deoptimizovan), uslediće link building i outreach kampanja kako bi se firma postavila kao autoritet u svojoj niši, sa setom relevantnih linkova.
 • Paralelno sa gradnjom linkova ide čišćenje lokalnih landing stranica (on-page optimizacija i deoptimizacija uz preporuke iz PageOptimizerPro i CORA alata).slika: Telefonski kontakti (lead-ovi) pristigli organski preko Google-a 2017.


slika: Telefonski kontakti pristigli organski preko Google-a 2018.

RAD

 • Napravljena je sveobuhvatna matrica ključnih reči koja je obuhvatila sve nebrendirane ključne reči koje Worldwide Express cilja u svojoj SEO kampanji. Napravljena je lista prioriteta ključnih reči i razvijena kampanja sa fokusom na dovođenje kvalifikovanih lidova, potencijalnih klijenata, kroz organsku pretragu u Guglu.
 • U prvoj godini rada sa Worldwide Express-om, dovedeno je 217% više kvalifikovanih kontakata potencijalnih kupaca 2018. godine u odnosu na 2017., i ostvaren je rast organskog saobraćaja od 211% u istom periodu.
 • Ostvaren je neto porast broja referentnih link domena za 144% u prvih 7 meseci rada 2017. i potom 50% u drugoj (punoj) godini rada.

REZULTATI

 • 217% više kvalifikovanih potencijalnih kupaca u 2018.
 • 213% više kvalifikovanih telefonskih kontakata u 2018.
 • Preko 200% više organskih poseta sa Gugla


slika: rast organskog saobraćaja pristiglog sa Google-a

You may also like:

75 HILJADA ORGANSKIH POSETA više mesečno sa Gugla za lanac apoteka - Studija slučaja klijenta iz Srbije

slika: rast organskih poseta sa Gugla tokom aktivne SEO kampanje Zahvaljući trima strateškim elementima, postignut je SEO rast.

Kako lokalni biznis može da privuče više kupaca preko interneta: 32 stručnjaka daje savete - lokalni SEO

32 stručnjaka iz regije deli svoje savete koje svaki lokalni biznis može da iskoristi kako bi bolje promovisao…