Brzo povećanje smislenih poseta sa Gugla (bez dinara u reklamu i Google Ads)

Stvarajte svež sadržaj. Jer Guglov "freshness" algoritam...

Bez linkova nemate šanse. Još uvek.

Stručnjaci koji govore ove stvari su svakako u pravu.

Međutim, postoji jednostavan metod koji brzo deluje na rangiranje i naravno na broj organskih poseta sajtu a ne uključuje stvaranje glanc novog sadržaja.

Baš brzo deluje.

Evo kako.

Metod

Idite u singapurski ahrefs, američki SEMrush, rumunski CognitiveSEO, ili ma koji alat da koristite i izvezite sve stranice sa vašeg sajta koje imaju bar jedan link ka sebi <--- suština 1 (podrazumeva se spoljašnji link, ne interni). Recimo u ahrefs idete na "Pages" > "Best by links".

Potom iz tog eksportovanog fajla uzmite sve stranice koje su vam starije od godinu dana a koje se trenutno rangiraju na drugoj ili trećoj strani Gugla <--- suština 2.

Za svaku od tih stranica osvežite sadržaj koristeći neki od content optimizera <--- suština 3. Savetujem Pageoptimizer Pro ukoliko vam je sajt na srpskom, hrvatskom i sličnim jezicima (naravno engleski takođe), a odličan je i poljski SurferSEO ukoliko vam sajt nije na srpskom (tu paše engleski, nemački i ostali veći jezici). Obavezno osvežite i datum objave.

Potom malo sačekajte i vidite šta će se desiti 👇

U našem konkretnom slučaju, imamo brzinsko napredovanje za klijenta sa 26. pozicije na 9. za sedam dana.

Osvežili smo sadržaj 18. jula, a napredak u Guglu se desio tri dana nakon toga.

Guglov algoritam dakle voli kad je sadržaj svež :)

Pro savet:

Kad osvežite svoju stranicu, dodate lep novi sadržaj, prirodno je za Gugl i da vam ta stranica dobije još koji spoljašnji link.

Dakle, pravo vreme da napravite 1-2 linka <--- suština 4. :)

I hop, eto vas ubrzo u top pet na Guglu :-)