Brzo povećanje smislenih poseta sa Gugla (bez dinara u reklamu i Google Ads)

Stvarajte svež sadržaj.

"Google freshness" algoritam

Bez linkova nemate šanse.

Još uvek.

Stručnjaci koji kažu navedeno su svakako u pravu.

Međutim, postoji jednostavan metod koji brzo deluje na rangiranje i naravno na broj organskih poseta sajtu a ne uključuje stvaranje glanc novog sadržaja.

Baš brzo deluje.

Evo kako.

Metod

Idite u ahrefs, SEMrush, rumunski CognitiveSEO, ili ma koji alat da koristite i izvezite sve stranice sa vašeg sajta koje imaju bar jedan link ka sebi <--- suština 1 (podrazumeva se spoljašnji link, ne interni). Recimo u ahrefs idete na "Pages" > "Best by links".

Potom iz tog eksportovanog fajla uzmite sve stranice koje su vam starije od godinu dana a koje se trenutno rangiraju na drugoj ili trećoj strani Gugla <--- suština 2.

Za svaku od tih stranica osvežite sadržaj koristeći neki od content optimizera <--- suština 3. Savetujem Pageoptimizer Pro ukoliko vam je sajt na srpskom, hrvatskom i sličnim jezicima (naravno engleski takođe), a odličan je i poljski SurferSEO ukoliko vam sajt nije na srpskom (tu paše engleski, nemački i ostali veći jezici). Obavezno osvežite i datum objave.

Potom malo sačekajte i vidite šta će se desiti 👇

U našem konkretnom slučaju, imamo brzinsko napredovanje za klijenta sa 26. pozicije na 9. za sedam dana.

Osvežili smo sadržaj 18. jula, a napredak u Guglu se desio tri dana nakon toga (videti sliku iz prekrivača gore ☝️).

Guglov algoritam dakle voli kad je sadržaj svež :)

Pro savet:

Kad osvežite svoju stranicu, dodate lep novi sadržaj, prirodno je za Gugl i da vam ta stranica dobije još koji spoljašnji link.

Dakle, pravo vreme da napravite 1-2 linka <--- suština 4. :)

I hop, eto vas ubrzo u top pet na Guglu :-)

You may also like:

75 HILJADA ORGANSKIH POSETA više mesečno sa Gugla za lanac apoteka - Studija slučaja klijenta iz Srbije

slika: rast organskih poseta sa Gugla tokom aktivne SEO kampanje Zahvaljući trima strateškim elementima, postignut je SEO rast.

Kako smo otkrili malu pbn mrežu (suštinski mali točak) koja super rangira na Google-u


Na videu iznad ili ovde https://cvijic.wistia.com/medias/0k9puc5ezu pokazujem kako smo brzinski otkrili jednu malu PBN mrežu koja fino rangira u Google.rs za unosne ključne reči iz grane prevodilačkih usluga i sudskih tumača.

Kako je Džoš sa svojom tetkom otkrio veoma zanimljiv Google Ads exploit

 

Džošova tetka je tražila "ebay" na Guglu.

Prvi rezultat koji je žena videla je bila ebay reklama.

Sasvim očekivano.

Međutim, to nije bila prava ebay reklama. Naime, u reklami je prikazivan URL koji je u sebi sadržao reči "eBay.com", a pravi URL na koji su ljudi dolazili je u suštini bila krš stranica puna pop-apova koji ljudima govore da im je kompjuter/mobilni zaražen sa virusima :)